Alt kommunikerer. Også steder. For os, der til daglig arbejder med kommunikation, kan det være meget lærerigt. Nogle steder føjer mange små historier sig sammen til et samlet hele – og så begynder magien. Dokk1 og Mejlgade er to aarhusianske klasseeksempler på steder med stærke historier.

Dokk1 ligger smukt ved Aarhus Havn som en vigtig del af en den nye bydel. Dokk1 er både velbesøgt og vellykket. For det gamle hovedbibliotek er blevet et monument over det gode samfund, det gode liv og alt det, de fleste af os godt kan lide ved vores land: De fælles goder, en delt historie. Smuk, nordisk arkitektur. Vand, lys og vidder.

Når børnene kan lege, når kultur, borgerservice, litteratur, viden og historie står i direkte forbindelse med by, himmel og hav – ja så bliver det næsten ikke bedre. Det skulle da lige være, hvis cykler og letbane samlede sig under det hele som en bæredygtig understrøm. Og præcis sådan er det på Dokk1: Et overflødighedshorn af historier om det gode liv og samfund. Man kan nærmest bade i historier – og i de dele af dem, som taler til lige præcis én selv. Det særlige er, at det hele hænger sammen på en måde, så det nærmest bliver selvforstærkende.

På samme måde er det med Mejlgade: Barerne, restauranterne, cykelmanden, de alternative butikker, det genopståede spillested – alt er i samme toneart: Der er sammenhæng i mangfoldigheden. De små historier om det alternative, nyskabende og skæve går sammen og bliver en slags venligt brøl. Umærkeligt, men helt umiskendeligt – og meget stærkt.

Den ydmyge pointe: Når vi skal kommunikere kontinuerligt på både sociale medier, i pressen og på mange andre platforme, virker det bare bedst, når det hele foregår i samme toneart og er indbyrdes i sync: Når den grundlæggende fortælling og strategi bag alt det, man siger, skriver og viser er klar. Når der er retning – og mening med galskaben.

Det er der på Dokk1 og i Mejlgade – og jeg er selvfølgelig ikke den eneste, der elsker det. Det virker. Det er kommunikation, der flytter. Det er præcis det, vi alle ønsker at gøre på tværs af de platforme, vi arbejder med.

Billede: Aaron Behari.