Severin-prisen
for dannelse i det digitale rum

JAGTEN PÅ DET GODE SKOLE-INDHOLD

Glamsbjerg Friskole vinder
SEVERIN-PRISEN 2018

SEVERIN-PRISEN er de frie skolers årlige pris for godt og dannet indhold på internettet – vores fælles digitale rum.

Prisen i år gik til Glamsbjerg Friskole med 250 ud af 400 afgivne stemmer.

SEVERIN-PRISEN er indstiftet af forstander Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard. De tre udgør samtidig SEVERIN-PRISENs jury.

SEVERIN-PRISEN sætter fokus på alt det, den frie skole kan – og på dens rolle som formidler af holdninger og værdier i det digitale rum.

SEVERIN-PRISEN uddeles efter offentlig indstilling. Juryen har herefter valgt de tre nominerede til afstemning her på siden. Herefter har afstemningen været åben. Glamsbjerg Friskole vandt en overbevisende og fortjent sejr.

Læs pressemeddelelsen.

MØD GLAMSBJERG FRISKOLE

Mød de gæve folk fra Glamsbjerg Friskole, som i går modtog SEVERIN-PRISEN 2018 til en lille ceremoni med skolens elever og ansatte. Glamsbjerg Friskole vandt prisen for god og dannet formidling af den frie skole på Facebook med 250 ud af 400 stemmer. Sådan! På videoen ses markedsføringsansvarlig Gitte Jørgensen, formidler Katja Klitgaard og marketingmedarbejder Mikkel Søder.Tillykke ! Keep up the good work 💪 👍

Slået op af VOSTOK kommunikation i Onsdag den 10. oktober 2018
DE NOMINEREDE SKOLER
NOMINERET FOR

Et flot og velfungerende website.

BEGRUNDELSE

Nyt og gammelt sammen. Fremtiden ristes i runer – og man får bare lyst til at tage på højskole. Sitet formidler fornemt stemning og holdninger – hele ånden på Vestjyllands Højskole. Flot!

Besøg Vestjyllands Højskole her. 

NOMINERET FOR

En webdok med en tidligere elev, som nu er i praktik som lærer på sin gamle efterskole.

BEGRUNDELSE

En opbyggelig historie i et spændende format med mange gode pointer om det at være menneske – og hvad den frie skole kan. En modig historie at fortælle: Foredragssalen i webformat. Velskrevet og anderledes.

Se Midtjysk Efterskoles webdok her.

NOMINERET FOR

Et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook.

BEGRUNDELSE

Der er nogen på den anden side af skærmene – det husker Glamsbjerg Friskole, når den fortæller om sig selv, sine elever og deres udvikling. Billeder og video er generelt af høj kvalitet, så det er dejligt at se på. Et veloplagt blik ind indenfor i den frie skole. Tak for det!

Besøg Glamsbjerg Friskole på Facebook.

Hvad er dannet kommunikation?

Den frie skole har fra begyndelsen peget ud over sig selv og sat elevens møde med verden i centrum. Den har fra starten været forankret i værdier og holdninger. Det levende ord er blevet talt, så det kunne forstås.

Med dannet kommunikation mener vi derfor:

  • At vi får mulighed for deltagelse og refleksion på forskellige niveauer.
  • At vi kan mærke, at nogen mener det, der siges – altså at det er autentisk.
  • At vi mødes af en form, som formår at fastholde opmærksomheden og engagere.

SEVERIN-PRISEN går altså til en fri skole, som hæver niveauet i vores alle sammens fælles digitale virkelighed.

Tidsplan for SEVERIN-PRISEN

Maj 2018 – 15. september 2018
Alle kan indstille deres favoritskole til SEVERIN-PRISEN.

19. september 2018
Juryen præsenterer de tre finalister.

19. september – 8. oktober 2018
Afstemningsperiode – vinderen afsløres.

SEVERIN-PRISENs jury

Irene Stapel Melander

Irene Stapel Melander er forstander på Lunderskov Efterskole, som hun med et solidt grundtvigsk udgangspunkt har været med til at udvide fra 79 til 180 elever. Irene er cand.theol med 25 års undervisning- og ledelseserfaring fra fri- og efterskoler. Dannelsen i form af kendskab til til traditioner og måden, vi som mennesker er sammen på ligger Irene stærkt på sinde. Derfor skal vi selvfølgelig også være sammen på en god måde på nettet – og derfor skal den frie skole gå forrest med godt indhold til samtalerne i det digitale rum.

Jesper Tække

Jesper Tække er kommunikationsforsker med særlig ekspertise i sociale medier, forfatter, foredragsholder, Ph.D. og lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur (Medievidenskab) ved Aarhus Universitet. Jespers forfatterskab kredser om, hvordan medier gør os til de mennesker, vi er, og er derfor bl.a. optaget af de digitale mediers betydning for en dannende undervisning på vores ungdomsuddannelser. Jesper er medlem af VOSTOK kommunikations advisory board.

Rasmus Anker Rysgaard

Rasmus Anker Rysgaard er cand.mag. i musikvidenskab og samfundsfag med supplering i retorik og ejer af VOSTOK kommunikation siden 2011. Med en baggrund fra høj- og efterskoleverdenen fra barnsben er Rasmus stærkt optaget af at kvalificere samtalen i det digitale rum med den dannelse, som den frie skole netop er udsprunget af. Rasmus har tidligere været administrativ leder, fundraiser og kommunikatør i den kulturelle sektor og det private erhvervsliv.

Ring. Skriv. Hallo!

VOSTOK kommunikation
Balticagade 10B, 2. th.
8000 Aarhus C
mail: info@vostok.dk
telefon: 6130 5677
CVR: 33907206