Severin-prisen
for dannelse i det digitale rum

JAGTEN PÅ DET GODE SKOLE-INDHOLD

Juryen er fundet til SEVERIN-PRISEN 2019 – indstillingen er åben

Medieforsker og ph.d. Stine Liv Johansen og formand for FRISKOLERNE, Peter Bendix Pedersen, udgør sammen med kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard 2019-juryen for den nationale pris for god og dannet skolekommunikation.

SEVERIN-PRISEN gives til en fri skole, som kommunikerer dannet og stærkt i det digitale rum.

Prisen blev indstiftet i 2018 af lektor ved Aarhus Universitet, ph.d., Jesper Tække, forstander ved Lunderskov Efterskole, Irene Stapel og kommunikationssekspert Rasmus Anker Rysgaard.

Tanken bag prisen er, at den frie skoles værdier skal være tydelige i det digitale rum. På den måde kan skolen inspirere og facilitere de digitale fællesskaber.

Den første vinder af SEVERIN-PRISEN blev Glamsbjerg Friskole.

De nominerede skoler var Vestjyllands Højskole, Midtjyllands Efterskole og Glamsbjerg Friskole.

INDSTIL DIN FAVORIT-SKOLE HER

""
1
INSTILLING TIL SEVERIN-PRISEN 2019
Jeg indstillerIndstiller du en enkelt ting eller en helhed?
Må vi bruge dit navn og din begrundelse...... i opslag og lokale pressemeddelelser?
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

HVAD ER DANNET KOMMUNIKATION?

Den frie skole peger ud over sig selv og sætter elevens møde med verden i centrum. Den er forankret i værdier og holdninger.

“Dannet kommunikation” er derfor:

  • En engagerende og gennemarbejdet form – f.eks. gode videoer, sigende billeder og fængende tekst.
  • Et ægte og autentisk udtryk for skolens værdier.
  • Noget, der giver stof til eftertanke på forskellige planer.
  • Inkluderende kommunikation, der indbyder til samtale.

SEVERIN-PRISEN går til en fri skole, som hæver niveauet i den fælles digitale virkelighed.

DE NOMINEREDE SKOLER 2018
NOMINERET FOR

Et flot og velfungerende website.

BEGRUNDELSE

Nyt og gammelt sammen. Fremtiden ristes i runer – og man får bare lyst til at tage på højskole. Sitet formidler fornemt stemning og holdninger – hele ånden på Vestjyllands Højskole. Flot!

Besøg Vestjyllands Højskole her. 

NOMINERET FOR

En webdok med en tidligere elev, som nu er i praktik som lærer på sin gamle efterskole.

BEGRUNDELSE

En opbyggelig historie i et spændende format med mange gode pointer om det at være menneske – og hvad den frie skole kan. En modig historie at fortælle: Foredragssalen i webformat. Velskrevet og anderledes.

Se Midtjysk Efterskoles webdok her.

NOMINERET FOR

Et velkomponeret og velfungerende feed på Facebook.

BEGRUNDELSE

Der er nogen på den anden side af skærmene – det husker Glamsbjerg Friskole, når den fortæller om sig selv, sine elever og deres udvikling. Billeder og video er generelt af høj kvalitet, så det er dejligt at se på. Et veloplagt blik ind indenfor i den frie skole. Tak for det!

Besøg Glamsbjerg Friskole på Facebook.

Årets vinder 2018
GLAMSBJERG FRISKOLE

Mød de gæve folk fra Glamsbjerg Friskole, som i går modtog SEVERIN-PRISEN 2018 til en lille ceremoni med skolens elever og ansatte. Glamsbjerg Friskole vandt prisen for god og dannet formidling af den frie skole på Facebook med 250 ud af 400 stemmer. Sådan! På videoen ses markedsføringsansvarlig Gitte Jørgensen, formidler Katja Klitgaard og marketingmedarbejder Mikkel Søder.Tillykke ! Keep up the good work 💪 👍

Slået op af VOSTOK kommunikation i Onsdag den 10. oktober 2018

pressemeddelelse:

GLAMSBJERG FRISKOLE VINDER KOMMUNIKATIONS-PRIS

Frie skoler er fulde af stærke historier, indhold og holdninger. Men kan de få fortællingerne ud over rampen i dagens medie-virkelighed? Det kan Glamsbjerg Friskole, som netop har modtaget SEVERIN-PRISEN 2018 for forbilledlig formidling på Facebook i et stærk felt af fri-, høj- og efterskoler.

På Glamsbjerg Friskole er sociale medier ikke bare noget, der hurtigt skal passes med et tilfældigt billede eller en rystet film. Her ved man nemlig, at det digitale rum med hjemmeside og sociale medier er skolens ansigt udadtil – og at de gode historier også virker indadtil på skolen.

”SEVERIN-PRISEN fortæller os, at vi er på rette vej med det, vi gør. Det er et skulderklap til alle, der har bidraget. Derfor er vi meget glade for anerkendelsen,” siger viceskoleleder Gitte Jørgensen, som sammen med formidler Katja Klitgaard står for både strategien og den daglige drift af skolens sociale medier.

Læs resten af pressemeddelelsen her.

SEVERIN-PRISENs jury 2019

Stine Liv Johansen

Stine Liv Johansen er lektor, ph.d., ved Aarhus Universitet ved Center for Børns Litteratur og Medier, Institut for Kommunikation og Kultur.

Stine Liv Johansen er samtidig formand for Medierådet for Børn og Unge, som bl.a. rådgiver om børn og unges digitale liv og sætter aldersgrænser for film og medieindhold.

Stine Liv Johansen forsker i børn og unges liv og leg med medier. 

Se mere om Stine Liv Johansen her.

Peter Bendix Pedersen

Peter Bendix Pedersen er formand for FRISKOLERNE og har lang erfaring fra lederstillinger i den danske friskoleverden. Peter Bendix Pedersen er uddannet fra Den frie Lærerskole, har været lærer på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og været forstander på Køng Idrætshøjskole og Idrætsfriskole.  

Peter Bendix Pedersen er særligt optaget af, hvordan den frie skole kan bidrage til og berige det samlede skolebillede i Danmark. 

Se mere om Peter Bendix Pedersen her.

Rasmus Anker Rysgaard

Rasmus Anker Rysgaard er cand.mag. i musikvidenskab og samfundsfag med supplering i retorik og ejer af VOSTOK kommunikation siden 2011. Med en baggrund fra høj- og efterskoleverdenen fra barnsben er Rasmus stærkt optaget af at kvalificere samtalen i det digitale rum med den dannelse, som den frie skole netop er udsprunget af. Rasmus har tidligere været administrativ leder, fundraiser og kommunikatør i den kulturelle sektor og det private erhvervsliv.

SEVERIN-PRISENs jury 2018

Irene Stapel Melander

Irene Stapel Melander er forstander på Lunderskov Efterskole, som hun med et solidt grundtvigsk udgangspunkt har været med til at udvide fra 79 til 180 elever. Irene er cand.theol med 25 års undervisning- og ledelseserfaring fra fri- og efterskoler. Dannelsen i form af kendskab til til traditioner og måden, vi som mennesker er sammen på ligger Irene stærkt på sinde. Derfor skal vi selvfølgelig også være sammen på en god måde på nettet – og derfor skal den frie skole gå forrest med godt indhold til samtalerne i det digitale rum.

Jesper Tække

Jesper Tække er kommunikationsforsker med særlig ekspertise i sociale medier, forfatter, foredragsholder, Ph.D. og lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur (Medievidenskab) ved Aarhus Universitet. Jespers forfatterskab kredser om, hvordan medier gør os til de mennesker, vi er, og er derfor bl.a. optaget af de digitale mediers betydning for en dannende undervisning på vores ungdomsuddannelser. Jesper er medlem af VOSTOK kommunikations advisory board.

Rasmus Anker Rysgaard

Rasmus Anker Rysgaard er cand.mag. i musikvidenskab og samfundsfag med supplering i retorik og ejer af VOSTOK kommunikation siden 2011. Med en baggrund fra høj- og efterskoleverdenen fra barnsben er Rasmus stærkt optaget af at kvalificere samtalen i det digitale rum med den dannelse, som den frie skole netop er udsprunget af. Rasmus har tidligere været administrativ leder, fundraiser og kommunikatør i den kulturelle sektor og det private erhvervsliv.

Ring. Skriv. Hallo!

VOSTOK kommunikation
Balticagade 10B, 2. th.
8000 Aarhus C
mail: info@vostok.dk
telefon: 6130 5677
CVR: 33907206