VOSTOK søger kommunikationspraktikant fra august 2021

Kan du kommunikere om skole og uddannelse?

VOSTOK kommunikation er Danmarks eneste virksomhed specialiseret i kommunikation for skoler og uddannelse. Vi hjælper kunder med sociale medier, at få pressemeddelelsen til at leve, videoen i kassen, strategien på plads og meget mere. I efteråret uddeler vi SEVERIN-PRISEN for meningsfuld, digital kommunikation.

Har du mod, og kan du både producere og analysere? Så er du måske vores nye holdspiller.

Om dine opgaver

Du bliver ankerperson på SEVERIN-PRISEN, som vi de seneste år har uddelt i samarbejde med formændene for Dansk Friskoleforening og Efterskoleforeningen samt en række højt profilerede medieforskere.

SEVERIN-PRISEN gives til en højskole, friskole eller efterskole, som er ekstraordinært god til at kommunikere værdier og holdninger.

Her får du alle dine kommunikations-skills i spil. Du er med i planlægningsprocessen fra indstilling til det afsluttende prisevent. Du skriver pressemeddelelser. Du laver indhold til sociale medier.

Udover SEVERIN-PRISEN kommer du til at løse strategiske og producerende opgaver for både VOSTOK kommunikation og vores kunder. Det indebærer at:

 • Idéudvikle, optage og redigere video i Final Cut
 • Fotografere og redigere billeder i Photoshop
 • Skrive opslag til både Facebook, Instagram og TikTok
 • Koordinere med lærere og elever
 • Medvirke til udvikling af kursus- og sparringsforløb for bl.a. skoleledere og forvaltninger
 • Lave kommunikationsplaner og koncepter
 • Skrive blogindlæg og interviewe

Når vi er rundt i landet og besøge skoler, er du naturligvis med.

Om dig

Du skal i ulønnet praktik og læser måske kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole eller en anden relevant uddannelse.

Du kan vinkle, skrive skarpt og reflektere. Du har en forståelse for begreber som branding og strategi. Du er god til at se mulighederne i medier og formater.

Som person er du nysgerrig og idérig. Du kan tage ansvar og tør at give et bud.

Du behøver ikke at kunne det hele på forhånd. Vi lærer dig gerne at colorgrade, betjene kamera osv. Hjælp og sparring er altid nær – som regel lige på den anden side af skrivebordet.

Har du en særlig interesse, du gerne vil dykke ned i, sørger vi sammen for, at det bliver en fast bestanddel af din praktik.

Vi tilbyder skemalagt tid til fordybelse og faglig sparring. Dit engagement og ny viden gør os alle klogere.

Om VOSTOK kommunikation

VOSTOK kommunikation ligger på havnen i Aarhus med gåafstand til sæler, domkirken og Dokk1. Vi har etableret os som en seriøs spiller på vores felt. Vi har senest leveret ekspertkommentarer og debatindlæg til Altinget, TV2 Østjylland, Politiken Skoleliv, Efterskolebladet og Tidsskriftet Ledelse i Morgen. Vi er med i et uddannelsespolitisk netværk, sidder i bestyrelser og ved, hvad der rører sig indenfor skole og uddannelse.

Vores indsigt kombinerer vi med en kompromisløs tilgang til kommunikation. Tingene skal sidde i skabet og være fagligt funderede. Vi har leveret en lang række solide resultater for skoler med kommunikation og online marketing. Det har vi, fordi vi gør os umage, og fordi vi lytter. Vi lytter til hinanden, til vores kunder, vores dygtige advisory board, vores netværk af medieforskere og ledere og ikke mindst dem, det hele drejer sig om – de kommende elever og studerende.

Det skal være rart at gå på arbejde. Derfor er stemningen på kontoret uformel, og arbejdet er præget af tæt samarbejde og stor tillid.

Der er frugtordning og al den økologiske kaffe, du kan drikke. Vi deler rum og mødelokaler med en række andre spændende virksomheder i forlags- og nyhedsbranchen.

Det praktiske

 • Send din ansøgning og CV til rasmus@vostok.dk. Vi holder samtaler løbende og skriver under, når den rigtige er fundet.
 • Ring (6130 5677) eller kom gerne forbi, hvis du har spørgsmål. Se mere på vostok.dk.
 • Du er også velkommen til at kontakte Camille fra kommunikationsuddannelsen, som var 3. semesters praktikant i efteråret 2019 (det hende på videoen). Ring eller skriv på 3082 6301.
 • Kontakt også gerne Elisabeth, som lige nu er lønnet 6. semesters praktikant: elisabeth@vostok.dk / 2135 1606.

Ring. Skriv. Hallo!

VOSTOK kommunikation
Balticagade 10B, 2. th.
8000 Aarhus C
mail: info@vostok.dk
telefon: 6130 5677
CVR: 33907206